tisdag 18 mars 2014

En vanlig dag =)

Tänkte skriva lite generellt om hur dagarna ser ut, men Tomas gjorde det så bra så våra resdagar kan ni läsa om där. De dagar som vi inte reser ser förstås lite annorlunda ut. Igår var en rätt typisk dag - Jag vaknar först runt kl 6-7 och sen vaknar dom andra två slashasarna runt halv 8. Efter lite morgonmys med Frida i sängen äter vi frukost och packar ihop det vi behöver för dagen, en jäkla massa prylar brukar det bli som vi stuvar in i Forden. Sen igår for vi till en sjö utanför lilla fina Arrowtown, ca 15 min bilresa från där vi bor. Då somnar alltid Frida i bilen och brukar sova runt en timme. Väl framme drar jag iväg på en snabbdistanrunda runt sjön medan Tomas lyssnar podcast och Frida sover klart. Lite nyfiken över hur benen skulle kännas efter två dagars löpning i bergen, och jag blev nog positivt överraskad, inte i toppform kanske men helt ok ändå. 8 km visade GPSen och en snittfart på 4.10, inget världsrekord men ett fint pass som kändes rätt ok. Skönt med lite tempo efter alla 10-minuterskilometrar i bergen! Tillbaka vid bilen blev det ett snabbt dopp i sjön innan jag växlade över till Tomas som drog iväg på 2-minutersintervaller. Under tiden hade Frida vaknat så vi tog bärryggsäcken och promenerade iväg åt andra hållet. Det var en lyckosam promenad, vi fyndade både persikoträd, päronträd och valnötsträd =) 


Frida beskådar dagens skörd

Nöjd och svettig med dagens intervallpass

Som avslutades med lite vattenlek!
Efter att vi bägge fått utlopp för vårt träningsmissbruk åkte vi in till själva stan, eller snarare byn som hade sina glansdagar under guldgrävartiden typ i slutet på 1800-talet. Idag är det ett pittoreskt litet samhälle med en gata kantad av restauranger, caféer och krimskramsbutiker. Det blev inte mindre än två kaffestopp och en lunch i parken innan vi rullade hem för en skön kväll på rummet. 

Kaffestopp nr 1

Frida har en egen syn på vad som är mat

Det här är en ganska så typisk dag, även om just gårdagen var väldigt tursam med bra väder, bra löpning, glad unge och gott kaffe =)

Måste avsluta med en bild från dagens pass. Det bar av i ottan för att jag skulle hinna tillbaka innan Tomas drog iväg för en eftermiddags downhillande. Men vem har något emot det när det ser ut såhär?


Blev nog ett av de längsta passen i år, 29 fina kilometrar och en fin pott höjdmetrar. Kan behövas, har just anmält mig till en bergsmara här på NZ precis innan vi drar hem =)


1 kommentar:

  1. Vad stor Frida är! Kul att hon är en sån globetrotter och njuter av livet på resande fot. Tänk vad ledsen hon kommer att bli när hon börjar inse vad roligt hon haft utan att kunna minnas något av det =)

    SvaraRadera