tisdag 4 mars 2014

Mount Taranaki

Tanken med att bo i New Playmouth var att spendera några dagar på berget utanför stan, Mount Taranaki, som enligt broschyrerna skulle krylla av vandringsleder av olika slag. Nu blev det inte riktigt så, det kom en halvmara och dåligt väder emellan. Men igår kom vi i allafall upp på berget! Först drog Tomas iväg mot toppen för att se hur nära han kunde komma innan vädret satte stopp (blåste typ 15m/s vid ledens början, och inte blev det mindre en bit upp). Han kom upp mot 2000 möh innan han vände och fick ett fint pass på knappa 3h. Kolla in bilderna på hans blogg. Under tiden tog jag och Frida en kortare vandring med bärryggsäcken på en fin led nere i skogen där vi hade skydd mot blåsten, och sen fikade vi på det otroligt fina besökscentret. Gott kaffe och en hel låda med barnleksaker :-)  

När Tomas sen kom ner igen var det min tur att snöra på mig löpardojjorna. Trots att det bara var 2 dar sedan loppet kändes benen hyfsat fräscha, jag hade tänkt mig lite intervallkörning. Valde att köra en intervallstege på bilvägen upp mot centret då terrängen på lederna inte tillåter så höga hastigheter, (och för att slippa störa alla vandrare och flåsa dem i nacken..). Nu blev det ju lite speciellt, eftersom vägen var en konstant låååång backe så gick de första intervallerna i typ 3-tempo utför medan andra halvan snarare löptes i 6-tempo uppför. Men det är nog bra det med, huvudsaken att man får slita lite.

Efter den lilla utflykten åkte vi till ett badhus där vi njöt alla tre i de varma bassängerna (i alla fall tills någon unge bajsade i vattnet, och det var inte Frida fast det kändes som alla trodde det eftersom hon var enda babyn där).

Nu sitter vi i bilen igen på väg till Wellington där vi ska tillbringa natten innan vi i morgon tar färjan över till sydön! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar