fredag 7 mars 2014

Vinprovning Runner´s style

Igår hade vi en heldag att spendera i Marlboroughdistriktet, känt för sina många och bra vingårdar. Då varken jag eller Tomas direkt spottar i glaset när det bjuds på findricka ville vi såklart ta tillfället i akt och dra på vinprovningsturne! Frågan var bara hur, även om NZ har något mer tillåtande promillehalt bakom ratten kändes det inte direkt som något alternativ att fylleköra mellan gårdarna.. Cykla var visst vanligt om man skulle tro alla broschyrer, men populära turistaktiviteter tar man också bra betalt för och att hyra cyklar skulle kosta ungefär som tre flaskor riktigt fina viner. Nä, det kändes inte lockande. Istället tog valde vi att kombinera två av våra två stora intressen- löpning och vin :-)

Vi packade ner en karta, kamera, plånbok och unge i löparvagnen och drog iväg. Solen hade just börjat värma upp luften när vi lugnt och fint tassade på till det första stoppet, Hans Herzog Vinery. Här blev det provning av 4 vita och ett bubblande, varav en flaska Pinot Gris hamnade i vagnen innan vi fortsatte vår tur. Vi hade fått förutom en flaska vin fått med oss ett tips från vindamen att istället för att följa stora vägen springa på sandbanken längs med floden, vilket vi också gjorde. Skönt att slippa trafiken och Frida somnade gott av det det lite skumpigare grusunderlaget. Dock stod solen högt nu och klockan närmade sig lunch så efter ytterligare ca 45 min löpning var det tacksamt att svänga in på Hunters, en jättefin gård med utomhusservering i skuggan av träden. Först fick Frida lunch medan vi serverades varsitt glas Souvignon Blanc respektive Reisling, sen ägnade hon sig åt att stoppa vartenda fallet löv inom räckhåll i munnen medan vi stoppade våra munnar fulla med pasta, svamp och fetaost. Satt rätt fint! Därefter följde en lite mindre vinprovning för vår del och leksaksprovning för skruttan som hittade en korg full med spännande saker. När vi lämnade gården hade packningen ökat ytterligare med en flaska bubbel. Vi har ju snart en födelsedag att fira :-)

Soligt och fint

Första stoppet

Frida snackar in sig hos personalen 

Lunch!
Just det, hon kryper mest baklänges nu..
Men lika glad för det!
Nu hade vi exklusive stopp sprungit i nästan 1,5 h så vi kände att det var dags att vända hemåt. Vi siktade på ett sista stopp, Claudy Bay, för att ytterligare bygga på våra vinkunskaper. Här fanns en riktigt sjysst uteplats där man kunde slöa till i stora soffor medan man smakade av de olika vinerna, vilket passade oss perfekt. Frida var i sitt esse och röjde för allt hon var värd, såg mer ut som det var hon som smakat på vinet än vi! Efter lite vila och med något rundare fötter fortsatte vi tillbaka mot startpunkten och på vägen lyckades vi palla med oss både vindruvor och persikor. Gissa om de smakade gott tillsammans med varsin äpplejuice (alkoholfri) när vi kom tillbaka och fick lägga oss på filten och slöa efter nästan 2,5h löpning. 
Två vinprovare på Claudy Bays uteterass

Tillbaka och fika på filt =)
Sen drog vi hem och hade pannkaksfest :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar