torsdag 3 april 2014

Vattenkraftverk, källor och tama ålar.

Vi befinner oss just nu i Nelson, i morgon åker vi vidare till färjestaden Picton och i övermorgon går färden tillbaka till nordön där sista månaden ska spenderas. Det har blivit några lugna dagar för min del, som sagt blev jag rätt sliten av det där långpasset i Abel Tasman. Så det passar ju bra att skriva om något annat än träning! För vi gör faktiskt annat också, tro´t eller ej.

Här är vi och kollar in en liten vattenkraftstation med historia bakom sig, den byggdes i början av 1900-talet och först användes vattnet för att rensa bort jord från guld, typ. Sen gjorde man det till en kraftstation.

Här leds vattnet ner till kraftverket

Promenadväg längs vattenfåran...

...fast vissa föredrar ju att gå i vattnet och jaga kräftor istället
 Sen åkte vi vidare till en källa, det var rätt häftigt. Som från ingenstans kommer det asmycket vatten och bildar en sjö. Helt klart, man ser hur långt som helst genom vattnet.



På väg från Abel Tasman till Nelson stannade vi till på ett urmysigt tradgårdscafé där dom hade "tama" ålar. Tro jag det eftersom det var fritt fram för turister att mata dem. Det var nästan så dom hoppade upp i knät.


Väl framme i Nelson hade gubben som vi hyr rummet av uppgraderat oss på eget bevåg då han såg att vi skulle ha ett barn med oss. "Ni måste ha det lite större och en egen uteplats, ni får en lägenhet till samma pris som rummet". Har jag sagt att Nya Zeeländare är världens gladaste och vänligaste människor? Nu fick vi en egen dusch som var perfekt för Frida att bada i, och det var rätt välbehövligt kan vi nog säga ;-)


Okej då, lite träning också. Idag blev det cykel igen! Hyrde en MTB och drog iväg på en cykelled runt ett av bergen precis utanför stan. En härlig tur på 43km som känns i händerna efter skakiga utförslöpor. Mumma för cykelbenen och tacksamt för löparmusklerna som fick vila en dag till!

Nu kom Tomas in efter en snabbdistansrunda, nu ska bara skruttis vakna så blir en sväng ner på stan i eftermiddagssolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar