söndag 21 augusti 2016

Försök till Formtopp

6 dagar kvar till Ragunda. Igår kom PMet, banan går i 4 loopar och det är 5 vätske/matstationer. 160425 m och 2300 höjdmeter ska cyklas. Gissa om man börjat knarka SMHI-appen! Just nu tycker det bli växlande molnighet och ganska kraftiga vindbyar. Vinden brukar dock inte märkas av så mycket så länge man är i skogen. Så länge det inte regnar och svinkallt får man vara glad. 

Efter fredagens backe blev det ett kortare långpass i lördags på två timmar i rätt bra  fart. Igår vilade jag, förutom det snårigaste jäkla skogspromenaden nånsin med Frida i bärstolen. Projekt utforska skogen bakom huset kommer snart avslutas. Resultat: snår. Bortsätt från en plätt precis runt knuten som är lite urgallrad och förhoppningsvis blir till en fin grill- och kojskog med lite ambition. 

När vi väl kom ut ur snåret så rekade vi en lite kortare intervallslinga på stigarna borta vid grustaget, blir nog fin att träna lite mer ryckig tempokörning med tvära svängar, start och stopp på. Och en kul bana för ungarna så småningom! 

Cykelvila blev det i allafall och det får det bli idag med. Lite lagom lugn cykling resten av veckan med ett kortare tempo/intervallpass någon dag ska förhoppningsvis få igång både ben och sug inför loppet. Fast helvila blir det inte idag, ikväll kör den eminenta terrängserien Deltaterrängen igång igen och ikväll hade jag tänkt kuta. 5 km ska man väl kunna få ur benen även om löpträningen fortfarande lyser med sin frånvaro. Höften bråkar ännu och jag vill verkligen kunna springa som en del i cykelsatsningen framöver så jag fortsätter vackert ta det lugnt med den biten. Men inte ikväll, då blir det järnet! Kul att se hur det går att kuta med cykelben. Och kul att se om vi lyckas få Frida på startlinjen i knatteklassen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar