söndag 8 januari 2017

En skidtur från gnälliga barn

Influensan är över, alla feberfria och pigga igen. Tänkte skriva "pigga och glada" men det det vore en lögn utan dess like, för oj vad supermegagnälliga ungar vi haft i två dagar! Min rygg är helt knäckt av att ha kånkat runt på Sam som annars tycks tro att hela världen är emot honom och hamnar i en skrikhög på golvet. Frida har fastnat totalt i ett slags gnällgubbe som går oss på nerverna! Hon verkar inte ens medveten om ljudet själv, det har blivit så helt naturligt för henne. Vi gör vårt bästa för att hitta på roliga saker; skoter, spark, snowracer, pulka, tänder brasor, men inte får vi många glada miner för det. Fan vad otacksamt det är att vara förälder ibland! 

Underbart väder för skoteråkning och varmchoklad nere på sjön, men det stoppade bara upp gnället från barnen ytterst temporärt...  

Då är det fint att ha familjen på hemmaplan, idag packade jag och ungarna in oss i bilen medan Tomas valde cykeln och for hem till mormor och morfar där också brorsan, svägerskan och barnens kusiner var. Åtminstone dom stora tjejerna är så glada att leka ihop så vi får vila våra öron från gnälltonen för några timmar. Och med fler vuxna på plats finns utrymme att göra lite egna saker, som att ta skidorna upp på Södra Berget och köra några varv! 5an och 2,5an var uppkörda för skateåkning och det var sådär himla kul som det kan vara ibland att åka skidor. Milt väder och bra glid, nästan ensam på det längre spåret och ett uppdämt behov av både barnfri tid och träningstid. Blev knappa 2 mil tror jag, har inte superkoll på alla spår eller transportsträckan från mamma och pappas hus. Men distansen spelade mindre roll, dom första passen efter sjukdom är bara så himla sköna att vara ute på. Väl hemma hos föräldrarna igen blev det upplösningen av herrarnas Tour de Ski innan pizzamiddag och kaffe. En bra dag helt enkelt! 

Fin tur på skidorna idag

Kommande vecka börjar med en del distanscykling, sen mot veckoslutet hoppas jag känna mig återhämtad nog efter influensan för att köra igång med lite intervaller. Och målet är att få till ett watt-test på trainern också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar