torsdag 1 februari 2018

Blockträning, hjulhaveri och snökaos

Verkar som någon bestämt sig att landets sammanslagna snömängd ska samlas ihop och dumpas över Sundsvall! Herrejävlar vad vi skottar och skottar och skottar. Idag när det gick ut med en klass 2-varning, kollektivtrafiken är inställd och skolorna håller stängda, då gav vi upp alla försök att komma hemifrån och laddade upp med brasved och kaffe istället. 

Inte brist på träning för det, eftersom jag tagit mig vanan att somna runt kl 20 med barnen vaknade jag 04.37 och kände mig rätt utvilad. Och liksom andra mornar denna vecka börjar jag denna arla morgonstund med ett pass på trainern, denna morgon var det 3x10 min som stod på programmet. 

Det var andra tröskelpasset denna vecka, om det vill sig väl kommer jag klämma in ett vo2max- intervallpass också innan veckan är slut och därmed är detta två-veckors tröskelblock till ända! Sen blir det några lugnare dagar igen. Nått att se fram emot, även om jag vant mig och nästan ser fram emot mina tidiga mornar på trainern framför tv:n. 

Och inte var det slutjobbat efter det rätt rejält jobbiga intervallpasset, ute låg ca 5 dm nysnö och väntade på att bli bortfraktat. Hyfsat less nu faktiskt på att skotta snö. 

Cykelhaveri har jag också, mitt under en kort distansrunda på lunchen i tisdags slutade bakhjulet att driva, tramporna bara snurrade runt runt. Jippi! Tre kilometer cykelskolöpning, dragandes en cykel längs en snorhal, dåligt plogad och lite för trafikerad väg. Lätt stressad att hinna tillbaka i tid till jobbet. Det var inte mitt bästa pass. Konstigt nog funkade cykel igen senare på kvällen, funderar nästan om jag inbillat mig allt, men finner det ytterst osannolikt och hjulet får nog följa med till supermekarna på Sportson för en påtitt. Nu var jag tre km bort, inte kul om det händer 3 mil bort..

Men på det stora hela flyter det på hyfsat med träningen trots stundvis rätt komplicerad logistik för att få ihop allt. Nu längtar jag efter lite vanlig vacker hederlig distanscykling utomhus bara, även om trainer och ergocykeln gör jobbet bra. Måste fylla på lite på njutakontot! Först ska jag bara skotta ett par-tre decimeter drivsnö så kanske jag kommer till jobbet i morgon... 

Hemmadag med två troll 

Jomen snö har vi så det räcker

Mycket sånt här nu. Hoppas det ger resultat till sommaren! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar