tisdag 24 april 2018

Säsongsdebuten närmar sig, nytt team och vårfix

Säsongen står verkligen i antågande, för många går debuten om bara 1,5 vecka då Lidingö MTB går av stapeln. Själv väntar vi ytterliggare några dagar och ställer siktet på Ottarsloppet, ett lite mindre långlopp på 52 km som går av stapeln i Tierp på kristihimmelfärdsdagen. Det blir som en uppvärmning inför Billingeracet två dagar senare som vi fortsätter till.

Formen?
Med tanke på vårvinterns sjukdomar så får jag vara nöjd med hur de senaste veckornas träning gått. Det tog några veckors efter luftrörskatarren där flåset kändes alltför väl, det var som att benen inte hann bli trötta innan luften tog slut. Men det gav sig och har sakta blivit bättre, jag har tuggat på med intervaller och försökt få långpassen att bli lite längre. Som vanligt känns 75km i racemode lite läskigt såhär inför första loppet, särskilt som jag fortfarande inte sett skymten av en stig! Även om barmarken tittat fram på en hel del ställen de senaste dagarna så är skogen ännu rejält inbäddad- Pappa var ute och skidade förra helgen och mätte 1m! snödjup uppe vid Fågelbergsstugan. Med tanke på det blir det bra med Ottarsloppet där strax innan Billingen så man får vänja sig lite...

Team Hi5 - Obbola IK
Nytt för i år är att både jag och Tomas kommer att köra med Team Hi5 och klubben Obbola IK i Umeå. Teamet bildades inför förra säsongen med målet att profilera norrländsk MTB-cykling på elitnivå, både reginalt och nationellt. Obbola IK är en helt fantastisk förening med både spets och bredd, tex har man ca 100 aktiva barn och ungdomar på träningarna! Känns jättekul att få vara en del av den här satsningen. Vi fortsätter också att samarbeta med Sportson i Sundsvall, känns tryggt att ha deras kompetens i ryggen när det krånglar med cyklarna.

Vi var uppe i Umeå på en upptaktsträff förra helgen, träffade övriga teamåkare, ledare och sponsor. Supertrevligt gäng med höga ambitioner, man kan inte annat än bli inspirerad. Vi hann cykla en rejäl runda på knappa 10 mil också, och det var bra tryck i benen på grabbarna. Jag låg på rött bra mycket för att inte släppa hjulet framför, och med ganska tömda energidepåer och en temperatur ner mot nollan mot slutet kändes det väldigt bra att rulla in på uppfarten och krypa in i duschen efteråt... men det positiva jag tar med mig var att kroppen redan dagen efter kändes helt fräsch. Mer långa långpass framöver!

Bröllop, hönshus och annat fix som kommer med våren
Livet är ju faktiskt inte bara cykel. Allt det där andra rullar också på, tack och lov =) Vart och fixat och lagat en del av vinterns framfart med hönsgården, bygget går framåt. Funderar mest på om det är klokt att avvakta inköp av fjäderfä till efter Transalp-resan för att slippa fixa någon som kommer hit och sköter dem... och det är ju inte som att det är brist på annat att göra heller. Knappa två månader kvar till bröllop, även om det är kul och vi redan har det mesta klarrt så blir det ju en del fix med det också när det närmar sig. Sen kommer tomten så sakteligen fram under snömassorna, såg nu att odlingslådorna tinat fram. Så i helgen blir det till att fylla på med jord och koskit så de står redo för utplantering när värmen tillåter.

Men nu är det dags att göra barnen klara för dagis och rulla till jobbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar