fredag 18 april 2014

Efter regn kommer.. mer regn

Vilket dygn! Börjar med värsta åskvädret i går kväll, om det regnar katter och hundar i Storbritannien så snackar vi kossor och får här. För varje åskknall gick dessutom larmet på grannens bil så det blev riktigt effektfullt! Precis sövda av smattret mot rutan blir vi väckta igen av våldsamma knackningar på dörren, det är ägaren av motellet som säger att vi måste hoppa in i bilen för det är någon damm som brustit och risk för översvämning. Ute är redan halva gårdsplanen under vatten! Snabba ryck, packa ihop det viktigaste, plocka upp en yrvaken unge och in i bilen. Jaha, nu då? Vi bestämmer oss för att köra en sväng så Frida får somna om, så vi cirkulerar runt lite i stan och inser att typ alla gator är avstängda pga översvämning. Åker en sväng utanför stan och sen tillbaka till Motellet och kollar läget. Nu har vattnet börja sjunka undan, risken att vi vaknar med blöta fötter anses så liten så vi bestämmer oss för krypa till kojs igen. Ligger och lyssnar till ovädret utanför ett bra tag innan sömnen tar över.

Inte alltför många timmar senare är det dags att kliva upp igen, Tomas ska ju springa halvmarathon och starten går redan kl 8. Vädret har lugnat sig, vi packar in oss i bilen igen och rullar de ca 7 km bort till startområdet. Här och där syns spår efter nattens oväder men inget som hindrar att ta oss fram och på plats ser det ut som förberedelserna är i full gång. Så gissa om vi blir besvikna när vi får höra att det är inställt! Va fan, Tomas skulle ju persa och jag och Frida har tränat hejaramsor hela veckan! Suck, inte mycket mer att göra än att åka hem igen. Bara 5 minuter senare öppnar sig himlen igen och nu, över en timme senare, forsar det fortfarande ner. Brandkåren åkte just förbi och jag gissar att inte alla gator är helt torra.. 

Ett spännande dygn med andra ord. 

Själv är jag sjuk. Vaknade natten till igår med tistlar i halsen. Har känt i över en vecka att något varit på gång och dessutom har Frida vart lite snuvig nyligen. Men jag vet inte, det gör faktiskt inte så mycket. Borde hinna bli helt frisk till maran som är om 2 veckor och den mesta träningen är redan gjord. Hinner jag bara köra några pass innan och känna att kroppen är med i matchen så känns det lugnt. Så jag tar det lugnt, läser bok, ser på film och myser med Frida. En liten promenad och kaffe på stan blir det nog senare också, måste ju hitta wi-fi och publicera det här inlägget! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar